The Future Of Marketing Is eMarketing

Παίζει με τα αποτελέσματα αναζήτησης η Google;

Παίζει με τα αποτελέσματα αναζήτησης η Google;Το πρώτο και σημαντικότερο εργαλείο της Google είναι η αναζήτηση, το γνωστό search, το οποίο της φέρνει τα περισσότερα έσοδα. Νομίζετε ότι η Google θα έπαιζε με τα αποτελέσματα αναζήτησης; Φυσικά και όχι!!!

Αυτοί που παίζουν με τα αποτελέσματα αναζήτησης είμαστε εμείς!!! Ενώ η Google με τις αλλαγές που κάνει στον αλγόριθμό της, με ονομασίες όπως Panda, Penguin και Hummingbird, προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλους εμάς που προσπαθούμε να αναδείξουν τις σελίδες μας στα πρώτα 10 αποτελέσματα αναζήτησης με μη αποδεκτούς τρόπους.

Μια λεπτομέρεια που διαφεύγει στους περισσότερους είναι το κείμενο που χρησιμοποιούμε όταν φτιάχνουμε links, δηλαδή το ονομαζόμενο anchor text. Ένα link αποτελείτε από δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι το URL, την διεύθυνση, και το δεύτερο είναι το κείμενο στο οποίο συνδέουμε το URL. Ως παράδειγμα ας πάρουμε το ακόλουθο link – Μεταπτυχιακά στην Αγγλία. Οι λέξεις “Μεταπτυχιακά στην Αγγλία” είναι το anchor text, και κάνοντας click στις λέξεις αυτές μας στέλνει στην σελίδα στόχο, όπου η σελίδα που φθάνουμε μιλάει για Μεταπτυχιακά στην Αγγλία.

Τι είναι αυτό που ενοχλεί την Google; Είναι το γεγονός ότι αυτή η σελίδα έχει x αριθμό links και τα περισσότερα anchor text είναι “Μεταπτυχιακά στην Αγγλία”. Η Google θέλει να δει παραλλαγές, όπως “Μεταπτυχιακά στην Αγγλία”, “Μεταπτυχιακό στην Αγγλία”, “Σπουδές στην Αγγλία”, “κάντε click εδώ” ακόμα και σκέτο το URL “http://www.abc.com/metaptyxiaka-stin-agglia

Και η λογική της Google είναι ότι δεν είναι δυνατόν τόσα links να έχουν το ίδιο anchor text, άρα λέει “κάποιος προσπαθεί να με κοροϊδέψει” για να βρεθεί στα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης για τις λέξεις “Μεταπτυχιακά στην Αγγλία”.

Αυτά και άλλα πολλά θα πούμε στο σεμινάριο που θα τρέξουμε την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Το σεμινάρια είναι πλήρως ανανεωμένο για να μάθετε πως θα βάλετε τις δικές σας σελίδες ανάμεσα στα 10 πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης.

Επειδή δεν υπάρχει πολύς χρόνος καλέστε μας στο 210 8001029 για να δεσμεύσετε την θέση σας.

Επίσης, την Δευτέρα 28 Απριλίου θα τρέξουμε το σεμινάριο Email Marketing. Οι Αμερικάνοι λένε ότι “τα χρήματα είναι στην λίστα” – “the money is in the list”. Θα μάθετε πως να φτιάξετε μια λίστα όπου κάθε φορά που θα κάνετε αποστολή θα βγάζετε χρήματα “σαν ATM”.


Post to Twitter

Γράψτε τα σχόλια και τις προτάσεις σας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *